Word vrijwilliger 

Met hulpstudentclub kun jij een verschil maken voor een student. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die graag samen met een student aan de slag gaat op sociaal maatschappelijk gebied door een luisterend oor te zijn of juist de motivator, oftewel een buddy van een medestudent. 

Onze missie

Hulpstudentclub zorgt ervoor dat jongeren en studenten van 16 tot 25  jaar in contact komen met medestudenten die aandacht hebben voor hun verhaal, problemen en hun situatie om zo het studentenwelzijn te bevorderen. Wij zijn een luisterend oor. Dat doen wij door de studenten (thuis) of tijdens een wandeling door de stad te ontmoeten of tijdens een bordspelletje, maar ook door digitale contactmomenten. 

 

buddy worden

Als vrijwilliger heb je wekelijks contact met een student in jou studenten stad. Je bezoekt ze thuis of spreekt ergens anders  af. Je doet dit één  keren per week, op vaste momenten. Je kunt dit zelf met de student invullen op een manier die bij jullie past. Je bent een luisterend oor  maar kijkt ook breder op welke manier de student meer gestimuleerd kan worden in het welbevinden. Daarbij ben je een coach voor de student en streef je ernaar dat ze zichzelf  meer blijven stimuleren in het bevorderen van hun studentenwelzijn. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen, gezellig en waardevol vrijwilligerswerk!

 

Coördinator worden 

Als coördinator coacht en begeleidt je de buddy koppels  bij het doorlopen van het buddy traject.  Je bent het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en deelnemende studenten en organiseer je intervisie bijeenkomsten en houdt je de eindevaluatie's.  Ook ondersteun je bij de werving van vrijwilligers en studenten of het organiseren van bijeenkomsten en trainingen.  Meld je aan via de button.

volg ons 

blijf op de hoogte via onze social media