Meehelpen

Wil jij studenten helpen ondersteunen en coachen? dat kan! meld je aan als vrijwilliger

en maak het verschil voor een student, want samen sta je sterk. Wij zijn altijd op zoek naar creatieve vrijwilligers die graag samen met een student aan de slag willen gaat op sociaal maatschappelijk gebied door een luisterend oor te zijn of juist de motivator, oftewel een buddy, voor en door studenten. 

 

Onze missie 

Hulpstudentclub zorgt ervoor dat jongeren en studenten van 16 tot 25  jaar in contact komen met medestudenten die aandacht hebben voor hun verhaal, problemen en hun situatie, om zo het studentenwelzijn te bevorderen. Wij zijn een luisterend oor. Dat doen wij door de studenten (thuis) of tijdens een wandeling door de stad te ontmoeten of tijdens een bordspelletje, maar ook door digitale contactmomenten. Als vrijwilliger van de hulpstudentclub wordt je getraind en begeleid.

Ga aan de slag als buddy bij een student 

Als vrijwilliger heb je wekelijks contact met een student in Leiden. Je bezoekt ze thuis of spreekt ergens anders of online af. Je doet dit één of meerdere keren per week, op vaste momenten. Je kunt dit zelf met de student invullen op een manier die bij jullie past. De studenten hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun studenten welzijn  positief te  stimuleren. Je bent een luisterend oor  maar kijkt ook breder op welke manier de student meer gestimuleerd kan worden in het welbevinden. Daarbij ben je een coach voor de student en streef je ernaar dat ze zichzelf  meer blijven stimuleren in het bevorderen van hun studentenwelzijn. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen met de specifieke student. Leuk en waardevol vrijwilligerswerk!

Buddy coördinator worden 

Bij onze organisaties is vaak ook coördinerend vrijwilligerswerk mogelijk. Daarbij begeleid je bijvoorbeeld vrijwilligers en studenten. Als coördinator word je ingezet om buddy's en studenten te coachen en begeleiden in het proces. Zo zorg je er samen voor dat na 20 weken de student zich staande kan houden in zijn levensfase en genoeg handvaten heeft om dit te bewerkstelligen en de student meer te stimuleren om hun studentenwelzijn te blijven  bevorderen. Daarnaast kun je denken aan het ondersteunen bij de werving en selectie van vrijwilligers en studenten of het organiseren van (digitale) bijeenkomsten en trainingen.